Походът на свободата премина през Добрич

Походът на свободата премина през центъра на Добрич. Той се организира по повод Европейския ден за борба с трафика на хора - 18 октомври.

Походът на свободата премина през Добрич


Символичният манифест цели да покаже, че проблемът със съвременното робство продължава да бъде актуален, да призове за край на трафика на хора и тяхната свобода.  “Заедно ще покажем, че всички ние сме новите борци за свобода”, заявиха организаторите.


В мълчаливия поход, който тръгна от „Стара къща” и премина през центъра на града, се включиха главно млади доброволци от БЧК. Те разясниха на добричлии  идеята на кампанията, а първите регистрирали се участници получиха тениска с логото на инициативата.

В Добрич събитието се организира от Фондация “А21” с подкрепата на Българския младежки Червен кръст в града. Фондация "А21" е глобална неправителствена организация, чиято основна цел е да се бори срещу трафика на хора, с цел трудова и сексуална експлоатация. 13 от всеки 100 000 българки днес попадат в схема на робство. Целта на фондацията е повече хора в страната да чуят за това и да се “екипират” със знание за превенция и предотвратяване на робството.