„Устрем“ /Д/ премина триумфално и през Хитрино

Кристиян Димитров /Кико/ наниза хеттрик във вратата на домакините

„Устрем“ /Д/ премина триумфално и през Хитрино

Шеста победа в първенството на Североизточна трета лига записаха футболистите на „Устрем“ /Дончево/. Тимът от добричкото предградие премина триумфално през Хитрино, където спечели с убедителното 5:2 над едноименния състав в мач от Х кръг на първенството. В герой за гостите се превърна Кристиян Димитров /Кико/, забил хеттрик в съперниковата врата.



Именно офавзивният състезател даде тон за силните изяви на гостите в мача, открил резултата малко след началния съдийски сигнал. Домакините не се стъписаха и изравниха, след което последва дузпа в полза на дончевци. Точен от бялата точка бе Станислав Иванов, покачил нза 1:2. Малко преди почивката дойде ред и на Станимир Андонов да запише името си след голмайсторите за 1:3, при какъвто резултат единайсеторките се оттеглиха за почивка. През второто полувреме състезателите на „Хитрино“ показаха морално-волеви качества и намалиха на 2:3. Футболистите на „Устрем“ обаче мигновено възстановиха статуквото след точен завършващ удар от резонно отсъдена дузпа и шут на Кристиян Димитров. Крайното 2:5 в полза на състава от Дончево оформи отново Кико след самостоятелен пробив, с който постави точка на спора.

За съжаление с втори жълт картон и изгонване от игралното поле не успя да се предпази централният нападател Виктор Георгиев, който със сигурност ще пропусне следващото домакинство срещу „Бенковски“ /Бяла/. Благодарение на победата тимът на „Устрем“ /Д/ се укрепи на четвърто място в класирането с актив от 18 точки. Силните изяви на батковците явно оказват благотворно влияние и върху представянето на юношите на клуба. Младежите на „Устрем“ до 17 години взеха поредна победа с 2:0 в първенството на зона „Варна“ – II група, над връстниците си от „Черноморец“ /Балчик/.