МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: Йордан Йорданов: Унищожаването на тролейбусния транспорт върна Добрич с десетилетия назад

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: Йордан Йорданов: Унищожаването на тролейбусния транспорт върна Добрич с десетилетия назад
Унищожаването на тролейбусния транспорт на Добрич е едно от най-грешните решения взимани някога в историята на града.

Ако предишното управление, поне беше запазило контактната мрежа, днес можеше да вземем тролеи, които са в пъти по- евтини от автобусите.


Дори вече има тролеи, които се зарeждат от контактната мрежа и се движат до 30 километра самостоятелно. Те биха били изключително подходящи за града ни. Това заяви Йордан Йорданов по време на среща със синдиката КТ „Подкрепа“.


Йорданов припомни, че контактната мрежа и съпътстващата комуникация е била продадена за около 1 милион лева. „Наскоро имах разговор с чешкия посланик, който ми каза, че един километър нова контактна мрежа струва 410 000 евро.  Нито един град в България не унищожи тролейбусния си транспорт, а сега с новите проекти вече го надграждат. Всички можем сами да си направим изводи за последствията“, категоричен бе Йорданов.


По думите му с проекта за Интегриран градски транспорт ще започнат да се решават проблемите в града, но предишното управление е върнало Добрич с десетилетия назад.


Попитан относно спекулациите за реализацията на европейските проекти и кои от тях са негови и на предишното ръководство Йорднов отговори:


„Почти нямаше читав заварен проект.  Например водния проект можеше да бъде реализиран още през 2010 година, но не се случи.  Ако бяхме изпълнили, това което беше заложено, сега Добрич щеше да бъде в тежка водна криза. В този проект дори налягането не беше изчислено, както трябва“, заяви Йорданов. По думите му се е наложило правенето на изцяло нов проект, който да мине през инжинеринг.


Йорданов даде и други примери за „заварени проекти“: Улица Максим Горки в проекта на предишното ръководство бе заложена с ширина 7,5 м, а в действителност на места тя е широка 9 и 12 метра. Улица „6-ти септември“ пък беше проектирана с частен гараж по средата. Отне ни време за да го отчуждим“, категоричен бе Йорданов.


Кметът подчерта, че проектите не са нито негови, нито на определени партии или хора. Проектите са на града и хората, които живеят в него.


 


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+