Икономично през Бяла премина „Добруджа“

Девета победа записаха добричлии след 2:1 над „Бенковски“

Икономично през Бяла премина „Добруджа“

Футболният отбор на „Добруджа“ достигна до девета поредна победа в първенството на Североизточна трета лига и с 27 точки е еднолично на върха в класирането. В мач от Х кръг избраниците на треньора Светослав Петров се наложиха с 2:1 на терена на „Бенковски“ /Бяла/.



След серия от пропуски за „жълто-зелените“ пред съперниковата врата след началния съдийски сигнал, домакините от Русенска област достигнаха първи до гол в срещата. Негов автор в 26-ата мин. стана Илия Серафимов, който след над 50-метров шут видя излезлия напред страж на гостите Иван Василев и опъна мрежата за 1:0. Добруджанци се окопитиха сравнително бързо от негативното развитие и успяха да реализират изравнително попадение. Негов автор стана Стефан Митев, който в 39-ата мин. насочи точно избитата след корнер топка във вратата на „Бенковски“ – 1:1.

След почивката добричлии продължиха да доминират, но без необходимият ефект. Гостите трябваше да се потрудят доста и да изстрадат победата с решителен гол минута преди последния съдийски сигнал. Негов автор стана левият бранител Мартин Дичев, който с плътен шут заби неспасяемо топката в горния ъгъл на съперниковата врата. В следващия шампионатен кръг „Добруджа“ приема на собствен терен състава на „Ботев“ /Нови пазар/.