МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: Ананиев: Предложенията на Надежда Петкова са реалистични и осъществими

„Запознат съм с програмата на госпожа Петкова и вътре има един сериозно разработен раздел, свързан с развитието на здравеопазването в областта и много конкретни неща за Многопрофилната болница за активно лечение“, заяви здравният министър Кирил Ананиев при среща с кандидата за кмет на Добрич от местна коалиция ГЕРБ (СДС) Надежда Петкова.

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: Ананиев: Предложенията на Надежда Петкова са реалистични и осъществими

По думите на Ананиев при прочит на програмата на Надежда Петкова се усеща професионализъм и познаване проблемите на МБАЛ-Добрич, свързани с необходимостта от съвременна апаратура, възстановяване на материално-техническата база и човешките ресурси по отношение на лекари и здравни специалисти.



„Нейните предложения по отношение на човешките ресурси съвпадат с политиката на Министерството на здравеопазването, която подготвяме и провеждаме в момента. Нейните предложения са реалистични и осъществими“, категоричен беше Кирил Ананиев.

Надежда Петкова подчерта, че в програмата й като кандидат за кмет са включени теми, с които да бъде подкрепена не само болницата, но и двата диагностично-консултативни центъра в Добрич. Според нея това ще се случи по два начина – подкрепа от страна на Министерството на здравеопазването за закупуване на модерна апаратура и филиал на Медицинския университет в града.

„Ще подскажа, че това, което коментирахме преди малко е лапароскопско оборудване, за да може нашите хирурзи да правят операции тук и пациентите да могат качествено да се лекуват. В нашия град е добре отново да има филиал на Медицинския университет във Варна. Нещо, което вече работя като тема с доцент Дора Костадинова. Разписали сме конкретните крачки. Под тази форма аз виждам не само подкрепа за средни кадри за болницата и двете ДКЦ-та, но и чудесен мащабен социален проект, чрез който младите в специализацията си да лекуват децата в яслите, градините, да се грижат за възрастните чрез пенсионерските клубове. Разчитам да има социален ефект и подкрепа, включително да захраним с кадри и нашата болница“, поясни Надежда Петкова.

Тя отбеляза, че болницата трябва да среща подкрепа от местната власт, въпреки че е с мажоритарно-държавна собственост:

„Можем да говорим с персонала, медицинските работници, за да видим в момента от какво имат нужда и веднага да направим стъпки за това да се движим напред“

В заключение здравният министър Кирил Ананиев сподели, че след одобрение на бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020-а година, ще бъде обсъден въпросът за лапароскопско оборудване в МБАЛ-Добрич.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!