Ефективно наказание за младеж от Добрич, държал наркотици с цел разпространение

Ефективно наказание за младеж от Добрич, държал наркотици с цел разпространение
Наказание лишаване от свобода за срок от 11 месеца при първоначален общ режим е получил 20-годишен младеж от Добрич, след като Окръжният съд е одобрил сключеното между него и прокуратурата споразумение.

Подсъдимият се е признал за виновен в това, че на 27 февруари тази година, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 33.24 грама марихуана, на обща стойност 199.44 лева, и 23.60 грама амфетамин, на стойност 708 лева. Част от наркотиците били открити при полицейска проверка на подсъдимия, а останалите в таванско помещение, обитавано от него, където била намерена и електронна везна.


Пред Окръжния съд младежът е заявил, че е подписал доброволно споразумението, съгласен с неговите клаузи и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.


Подсъдимият е извършил престъплението в изпитателния срок на две предходни негови условни осъждания – за грабеж и шофиране след употреба на наркотици. По тази причина сега той ще трябва да изтърпи ефективно още 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим. Това е размерът на общото наказание, което му е било определено след групиране на постановените санкции по двете предходни осъждания, и което съдът е привел в изпълнение. 


Одобреното от Окръжния съд споразумение, с което младежът е осъден на 11 месеца затвор, е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.


Определението, с което се привежда в изпълнение 6-месечното наказание за предходните деяния, подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Варна.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+