С помощта на математиката ученици ще изпекат вкусен домашен хляб

ЧСУ „Леонардо да Винчи”, НБУ „Михаил Лъкатник” в Бургас и ОУ „Христо Смирненски” в Генерал Тошево си партнират по проект „Иновации в действие” по програма Еразъм+.

С помощта на математиката ученици ще изпекат вкусен домашен хляб

От 16 до 24 октомври частното училище в Добрич е домакин на партньорски срещи по проекта. През изминалата седмица в рамките на фестивала „Ябълката” гости на младите леонардовци бяха представители на първото в България еко училище НБУ „Михаил Лъкатник”. Във вторник ученици и преподаватели от ОУ „Христо Смирненски”, Генерал Тошево се включиха в работилнички за въображение и роботика в Художествената галерия в Добрич и Регионалната Библиотека „Дора Габе”.



В рамките на проекта „Иновации в действие” в ЧСУ „Леонардо да Винчи” ще се проведе Празник на науката, технологиите, инженерната мисъл и математиката - STEM ден. Това е концепция за обучение, която се стреми да вдъхнови младите хора да се развиват в сферата на науката и технологиите. Частното училище ще обмени опита си, натрупан от организирането на фестивали и изнесени работилници в целия град, с ОУ „Христо Смирненски” в град Генерал Тошево. Подобен фестивал ще бъде организиран и там през следващия месец.

По време на STEM фестивала в Добрич бъдат организирани много интересни и образователни забавления. Децата ще имат възможността да разглобят и да създадат нещо ново от нещо старо. Ще бъде организирана и работилница, в която чрез познанията си по математика учениците ще могат да изпекат хубав домашен хляб. „Нашите възпитаници посещават пекарни и хлебозаводи, където им дават конкретна рецепта, която след това те трябва да  умалят и приложат в домашни условия. Ще видим дали с познанията си по математика ще успеем да направим толкова хубав хляб като в хлебозавода”, сподели директорът на ЧСУ „Леонардо да Винчи” Нели Николаева.   

Празникът на науката ще се проведе утре (24 октомври), от 9 часа в Частно средно училище „Леонардо да Винчи”.