Деца от Каварна усетиха магията на театъра

По повод седмицата на четенето любознателните деца от четвърта група „Звънчета” към ДГ „Здравец”, с преподавател Ирина Христова, посетиха библиотеката при НЧ „Съгласие” в Каварна.

Деца от Каварна усетиха магията на театъра

Малчуганите с интерес изслушаха правилата, които трябва да спазват читателите, научиха начина на подредба на книгите и вярно направиха разграничение между книжарница и библиотека.


След като изброиха любимите си книги, един от библиотекарите им прочете приказката „Който не работи, не трябва да яде”. Децата веднага откриха поуката, а именно, че трудът краси човека и винаги е най-хубаво и сладко, когато си изработил хляба си с честен труд.

За да опознаят по-добре какво е да играеш в театъра и да се изявяваш на сцена, те получиха ценни съвети и напътствия от главният библиотекар при НЧ „Съгласие-1890” и дългогодишен театрален самодеец при Читалищен театър „Проф. Гого Гочев” – гр. Каварна Мариана Лазарова. Тя им демонстрира начини и техники за артикулация, как да боравят свободно с гласа си и най-важното – как да бъдат спокойни и концентрирани. След което заведе всички в салона на читалището, за да усетят по-добре магията на голямата сцена и очарованието на театралното изкуство.

Децата бяха възхитени от чутото и видяното, особено от общия поклон, който им показа накрая Мариана Лазарова. Така приключи тяхната импровизирана задкулисна разходка, която ги остави впечатлени и развълнувани от магията, наречена театър.