Местни избори 2019: Ивелин Иванов: Основният приоритет на ПП „Воля” е решаването на проблема с демографската криза

Кандидат-кметът на Община Добрич от ПП „Воля” Ивелин Иванов и кандидатите за общински съветници представиха пред обществеността визията си за развитието на Добрич и Добруджа през следващите 4 години.

Местни избори 2019: Ивелин Иванов: Основният приоритет на ПП „Воля” е решаването на проблема с демографската криза

На срещата с граждани и симпатизанти на партията присъстваха народните представители от политическа партия „Воля” Кръстина Таскова и  Боряна Георгиева. 



Кандидатът за кмет на  град Добрич Ивелин Иванов е бивш треньор по плуване и магистър по публична администрация. Той представи пред присъстващите както себе си, така и вижданията си за развитието на града. 

 „След задълбочен анализ и дискусии с моите съмишленици стигнахме до извода, че наш основен  приоритет е решаването на проблема с демографската криза и механизмите за нейното намаляване. Тя е в основата на проблема и е пряко свързана с икономическото  развитие и растежа на нашия роден град. Приоритетите за справяне с този основен проблем са взаимносвързани. Те са създаването на работни места чрез привличане на  инвеститори, стимулиране на малкия, средния и големия бизнес, инвестиции в образованието, здравеопазването, спорта, културата, социалните дейности, инфраструктурата и транспорта. Всички те водят към възможност за по-добра кариерна реализация и по-висок  стандарт на живот. Всяко едно от тези направления е наш приоритет, защото е в основата на икономическото развитие на една общност. Лекът за демографската криза трябва да бъде задължителен елемент в работата на всяка една Общинска администрация”, заяви кандидатът за кмет на Община Добрич от ПП „Воля” Ивелин Иванов.  

Той сподели, че следващият акцент е поставен върху образованието, което определя бъдещето поколение. „Трябва да запазим децата си в нашия град, но освен места за отдих и спорт, ние сме длъжни да осигурим и тяхното образование, не само с обновяване на сградите, в които те учат, но и с иновативни технологии, които отдавна се използват в другите градове”, каза Иванов. Той посочи, че и спортът е един от главните приоритети в програмата му. „Изработили сме  ясна стратегия за развитието на спорта в нашия град, имаме невероятни специалисти, европейски и световни шампиони, крайно време е да им се обърне внимание и да видят смисъл да останат, най-малкото е, че спортът подпомага здравословното състояние на всеки един от нас”, допълни кандидатът за кмет от ПП „Воля” Ивелин Иванов. 

Народният представител и заместник председател на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Боряна Георгиева пожела на кандидатите успех, силна воля и никога да не се предават. „Щастлива съм, че имаме такъв екип от експерти, от професионалисти, от специалисти и от хора, вярващи в промяната, хора, които искат тя да настъпи. С воля и вяра съм сигурна, че няма как да не постигнем успех”, каза тя. 

Народният представител и зам.-председател на парламентарната група на партията Кръстина Таскова поднесе специален поздрав и благодарности от името на лидера на ПП „Воля” Веселин Марешки. 

Кандидатът за общински съветник от листата на „Воля” инж. Димитър Радушев представи с няколко думи кандидатите и изтъкна качествата им, които биха били от ползва в управлението на Добрич. „Аз съм мечтател и имам мечта да виждам в града ни усмихнати хора да отиват сутрин на работа в пълни автобуси на градския транспорт, да виждам млади семейства с дечица, които се разхождат по красиви алеи и осветени улици, да виждам влюбени младежи, хванати за ръка под звуците на духов оркестър, разположен на празнична трибуна. Да, аз съм мечтаел и следвам мечтите си, бидейки инженер никога не съм предполагал, че може да се занимавам с политика, но и аз като всички вас искам промяна”, каза той. По неговите думи не може човек да иска промяна, а да откаже да участва в нея и да не отиде до урните да подаде своя глас. „Изборът, който предлага политическа партия „Воля” е национално пробуждане, създаване на условия за достоен живот на неговите граждани и възвръщане на онази гордост, когато изричаме думите „Аз съм Добруджанец””, каза в заключение инж. Радушев. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!