С настроение, игри и награди премина състезанието “Бързи,смели, сръчни” в ОУ „Н. Й. Вапцаров“

ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Добрич днес беше домакин на състезанието “Бързи, смели, сръчни”, в което мериха сили с ученици от СУ “Стефан Караджа” в Каварна.

С настроение, игри и награди премина състезанието “Бързи,смели, сръчни” в ОУ „Н. Й. Вапцаров“

В надпреварата, организирана за четвърта година от добричкото училище, участваха ученици от четвърти и пети клас от двете учебни заведения. Директорът на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ Тошко Керанов сподели, че състезанието се провежда във връзка с приобщаващото образование. Целта е да бъдат организирани дейности за стимулиране, развитие и изява на интересите и способностите на децата в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. 





В “Бързи,смели, сръчни” учениците имаха за цел да покажат ловкост, съобразителност и умения чрез пет комплексни спортни игри, които включваха  бягане, скачане на препятствия, кълбо напред, придвижване по разнообразни начини, пукане на балони, редене на пъзел и вкарване на гол. 




Представянето им беше оценявано от жури, председателствано от президента и старшия треньор на хандбалния клуб “Добруджа" Георги Андреев и членове - Диана Борисова, директор на Общинската дирекция „Хуманитарни дейности” в Добрич и Пламен Станчев, преподавател в СУ “Стефан Караджа”.



Победител стана отборът на каварненското средно училище, след като събра повече точки от петте игри в крайното класиране. Представителите на крайморския град завършиха с 34 точки, а вапцаровци с 31. Купи и подаръци имаше и за двата отбора, осигурени от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ и спонсори. 



За своята победа учениците от Каварна получиха тениски с надпис “Бързи, смели, сръчни”, а вапцаровци бяха наградени с шапки. Освен това и двата екипа получиха напитки, лакомства, футболна и волейболна топка, федербал, хилки за тенис на маса, както и по една тротинетка за отбор. 


 

Събитието беше уважено и от Несрин Йълмаз, старши експерт на Общинската дирекция „Хуманитарни дейности” в Добрич и Боян Саркизов. 

Очаква се декември месец учениците от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ да гостуват на каварненското училище, където отново да покажат спортни умения в “Бързи,смели, сръчни". 




В заключение Тошко Керанов коментира, че във връзка с приобщаващото образование в училището са създадени различни групи по интереси, сред които театрално студио, здравословен начин на живот, дигитален свят, млад техник и хандбал. Целта е любопитството към учебния процес от учениците да бъде увеличен. 

Освен това вече втора учебна година ОУ „Н. Й. Вапцаров“ работи по европейски проект “Подкрепа за успех” по модул “Обучителни трудности”. Проектът е за подкрепа на всички деца, които имат затруднения с усвояване на учебното съдържание по различни предмети. Тошко Керанов сподели, че обучението в групите по Български език и литература и Математика за четвърти и седми клас е засилено, за да бъдат подготвени за задължителното национално външно оценяване.