Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?
Седмичен обзор на новините за периода от 21 до 25 октомври

Ученици от Добрич отиват на национално състезание по английски език след отлично представяне на областния кръг. Евита и Боримир ще участват в националния кръг на 13 ноември в Силистра.


Танцуващи звездички от Генерал Тошево с призови места на турнир. Те са спечелили един златен и два сребърни медала, както и две поощрителни награди. 


Добри Добрев е спечелил конкурса за директор на Регионалния исторически музей, съобщават от Община Добрич.


Децата от школата "Фолклорни традиции" в Генерал Тошево спечелиха призови места от Националния фестивал „Мисионис пее и танцува“.


За Частното средно училище "Леонардо да Винчи” месец октомври е наситен с реализирането на много проекти и организирането на събития, в които учебното заведение има възможността да сподели своята иновативна програма на  „Малката умна училищна общност” с желаещи училища от България и Европа. По проект ученици от четири държави сътвориха „нови неща посредством стари знания”. 


По повод седмицата на четенето любознателни деца от четвърта група „Звънчета” към ДГ „Здравец”, с преподавател Ирина Христова, посетиха библиотеката при НЧ „Съгласие” в Каварна. С интерес изслушаха правилата, които трябва да спазват читателите, научиха начина на подредба на книгите и вярно направиха разграничение между книжарница и библиотека.


Мария Стефанова се е представила най-категорично от всички изпълнители, с което е спечелила Специалната награда на конкурса  "С песните на Калинка Вълчева“ в Тервел. 


"Юнаците" се сбориха лъвски и завоюваха два медала в Сливен. Сили на тепиха в медународен турнир „Стоте войводи“ демонстрираха представители на четири държави. 


С помощта на математиката ученици ще изпекат вкусен домашен хляб. ЧСУ „Леонардо да Винчи”, НБУ „Михаил Лъкатник” в Бургас и ОУ „Христо Смирненски” в Генерал Тошево си партнират по проект „Иновации в действие” по програма Еразъм+.


Георги Иванов финишира 14-и в Световните военни игри. Гюлетласкачът от СКЛА „Добрич“ изпрати уреда на 17,77 метра в Китай. 


Нестандартно: Жена от Добрич изработва апетитно изглеждащи свещи. Цялото интервю може да прочетете (ТУК)


Добрич – градът, сменил най-много имена в историята. Статията може да прочетете (ТУК)


„Не се сърди, човече” за незрящи направиха ученици в ЧСУ „Леонардо да Винчи”. В работилница “Coding” учениците създадоха версия на играта „Не се сърди човече” за хора със зрителни проблеми като използваха уменията си да  програмират в Scratch. Те ще я подарят на своите приятели от „ХобиСклуб” – Добрич. 


С настроение, игри и награди премина състезанието "Бързи, смели, сръчни" в ОУ „Н. Й. Вапцаров“. В надпреварата участваха ученици от четвърти и пети клас от добричкото училище и СУ “Стефан Караджа” в Каварна.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+