МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: Йорданов: Смятам, че на първи тур постигаме убедителна победа

“Смятам, че на първи тур постигаме убедителна победа. Призовавам всички съграждани да излязат и да упражнят правото си на глас на трети ноември”

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: Йорданов: Смятам, че на първи тур постигаме убедителна победа

Това заяви кандидатът за кмет на община Добрич Йордан Йорданов от местната коалиция ДБГ на пресконференция пред журналисти днес.



Припомняме, че при 100% обработени протоколи стана ясно, че Йордан Йорданов е подкрепен с 41.22% от подалите своя вот, а за кандидата на местната коалиция ГЕРБ (СДС) Надежда Петкова гласувалите са 29.46%. Двамата кандидати продължават в битката за кметския стол на трети ноември.

Като много добър успех Йорданов определи това, че местната коалиция е втората политическа сила в Общинския съвет на Добрич.

Във връзка с обещание на Йорданов, че за всеки квартал в града ще отговаря общински съветник, той заяви:

“Първият ден, в който влезем и започна втория мандат, ще бъде публично обявено кои общински съветници за кой квартал ще отговарят в града“.

На журналистически въпрос дали има политическа сила, заявила подкрепа към него, кандидатът за кмет посочи:

“Да звънели са, но няма никакви разговори на тази тема.  Искам да съм максимално ясен, че ние разчитаме на широката подкрепа на нашите съграждани. Най-лесно е да се изредят N на брой партии и да се заяви принципна подкрепа. За мен по-важно е да се разчита на хората, които живеят в този град и милеят за него“.

Йордан Йорданов коментира още, че предизборната кампания в Добрич е била изпълнена с фалшиви новини, опити за внушения за социални статистически изследвания и манипулации. Той беше категоричен, че нищо от изброеното не се е оказало вярно. 

В заключение отправи апел на трети ноември избирателната активност в Добрич да бъде по-висока, защото вчера процентът й не е бил оправдаващ очакванията. Йорданов благодари на всички добричлии, гласували му доверие и на тези, излезли да подадат своя вот.  

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!