Дариха книгите на библиотеката от благотворителния маратон в Добрич

Над 250 книги на стойност 4 110 лева сa дарени на Регионалната библиотека “Дора Габе”

Дариха книгите на библиотеката от благотворителния маратон в Добрич

Това съобщи за Добрич Онлайн организаторът на благотворителния маратон “Чрез спорт към знание” Николай Георгиев. Средствата бяха събрани чрез спортната проява, в която се включиха 624 участници,  сред които спортни клубове, малки, големи, както и майки с колички. 



Над 4 000 лева са събрани от благотворителния маратон в Добрич


Николай сподели за очакванията му, които са били в маратона да участват около 500 човека. Той беше категоричен, че броят на включилите се в инициативата е надминал очакванията му.

Целта беше всяка завършена обиколка от 400 метра на участник в градския парк да бъде субсидирана с 1 лев от организаторите и партньорите на събитието. 12 добрички фирми и едно физическо лице спонсорираха благотворителния маратон.


Дарените книги ще бъдат подредени на специален стелаж в библиотеката, носещ името “Чрез спорт към знание”. Освен това всяко едно четиво е с печат на благотворителната общност. По този начин гражданите ще имат възможност да видят какво е закупено след участието им в добрата кауза. 


Главният библиотекар Галя Маринова сподели, че към момента читателите могат да заемат една част от дарените книги. Останалите ще бъдат подредени на стелажа постепенно, защото броят им е голям. 

Благотворителният маратон “Чрез спорт към знание” се проведе за първи път в Добрич, но Николай увери, че ще се превърне в традиция.