Наградиха отличени съвременни будители на Добрич (+СНИМКИ)

На тържествена церемония днес връчиха годишните награди “Добрич” в областта на културата и науката

Наградиха отличени съвременни будители на Добрич (+СНИМКИ)

“Толкова често будителите се издигат на пиедестал, когато вече са история. Всъщност признателността, удивлението, респектът към будните до нас принадлежат само на свободните, силните  и ми се иска да се множат. Честити да сме в Деня на будителите”, каза в тържественото си слово д-р Емилия Баева, временно изпълняваща длъжността кмет на община Добрич.


В залата се събраха дейци на културата и науката, граждани и гости на Добрич.


По традиция връчиха годишните награди “Добрич” на отличени съвременни будители. Целта е да бъдат удостоени с публично признание за ярки постижения и принос в развитието на сценичните и визуални изкуства, културното наследство, книгите, четенето, библиотеките, медиите и науката.

Почетна грамота за значителен принос в духовното развитие на Добрич получиха:

Димитрина Германова - поп изпълнител от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежкия център в Добрич с вокален педагог Елена Карабельова


Елена Карабельова – вокален педагог на Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежкия център в Добрич


Райко Тонев – хоров диригент, почетен гражданин на Добрич

Наградата на Райко Тонев беше взета от диригент Маргарита Русева-Ганева

Веселина Малчева – краевед, член на Дружеството на краеведите „Отец Павел Атанасов“


Миглена Пенева – ръководител на Вокална школа при Народно читалище „Романо дром – 2002 г.“, дългогодишен хорист

Наградата беше взета от председателя на „Романо дром – 2002 г.“ Юлиян Георгиев

Регионална радиостанция на Дарик в Добрич


Екип от творци педагози от СУ „Св. Климент Охридски“


Проф. дсн Димитър Генчев за успешна 30-годишна научно-експериментална и селекционна дейност, както и за високи научни постижения


Проф. д-р Валентин Байчев за 40-годишен успешен опит в селекцията на зърнено-житните култури


Доц. д-р Нина Ненова за успешна 30-годишна научно-експериментална и  селекционна дейност, за авторство и съавторство на хибриди слънчоглед, разпространени у нас и в чужбина


Доц. д-р инж. Радко Михайлов за дългогодишна  научна и преподавателска работа, за публикуване на над 95  статии и доклади, за авторство на книгата “Прецизно земеделие”


Лана Анцаридзе, ръководител на Клуб „Театър“ при Младежкия център в Добрич, на Детския музикален и танцов театър „Дея“, хореограф и режисьор, наградиха с отличието “Млад творец”


Индивидуална награда получи Евелина Ханджиева, художник, директор на Художествената галерия в Добрич до май месец 2019 г.


С Колективна награда отличиха Милена Алджабари – педагог, и Галя Георгиева – уредник „Образователни програми“ в Художествената галерия в Добрич.


Церемонията продължи с изпълнение на Хора на учителките с диригент Маргарита Русева-Ганева и клавирен съпровод Детелина Василева.