Срещу новаците от „Асти“ се изправят хандбалистите

Началото на срещата в зала „Русалка“ ще бъде дадено от 13,00 часа

Срещу новаците от „Асти“ се изправят хандбалистите

Мъжкият хандбален отбор на „Добруджа“ ще изиграе поредна шампионатна среща в „А“ РХГ. В мач от IV кръг добричлии се изправят на собствен терен срещу новаците в групата – „Асти“ /Хасково/. Началният съдийски сигнал на двубоя ще бъде даден днес от 13,00 часа в зала „Русалка“. Програмата на „жълто-зелените“ е направена така, че да проведат максимално срещи пред собствена публика през есента, предвид факта, че спортното съоръжение в Добрич не се отоплява, а последното домакинство за 2019 г. е предвидено да се състои на 9 ноември. От началото на сезона добруджанци са записали две победи и загуба, отреждащи им второ място във временното класиране.



Президентът и старши треньор в клуба Георги Андреев заяви, че целта на избраниците му до края на първия дял от първенството, е да се придържат към позиция в призовата четворка. Мачът с „Асти“ е един от тези, които ни най-малко трябва да подценяваме и сме задължени да вземем. Съперникът от Хасково, който е новак в групата, разполага в редиците си с двама-трима опитни състезатели, а ядрото е от местни момчета. Ние трябва да трупаме победи и точков актив, защото след Нова година основно ще играем далеч от дома. Нашите хандбалисти са подготвени за това, като хубавото е, че за предстоящото домакинство ще разчитам на всички налични играчи, сподели Г. Андреев.
„Жълто-зелените“ се надяват отново да бъдат подкрепени от любителите на спорта в Добрич, като в тази връзка входът за зрители е свободен.