Духовият оркестър на Добрич със специална награда от Съюза на северномакедонските музикални артисти

Градския духов оркестър на Добрич получи специалната награда на Съюза на северномакедонските музикални артисти на тържествена церемония "Кристална лира".

Духовият оркестър на Добрич със специална награда от Съюза на северномакедонските музикални артисти

За 23 път в Деня на народните будители Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и Cantus Firmus отличиха върховите постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство. По традиция церемонията по връчването на наградите "Кристална лира" се състоя в Софийската национална опера и балет.



Градският духов оркестър в Добрич беше удостоен със специалната награда на Съюза на северномакедонските музикални артисти. "Това е най-високото отличие на Северна Македония в областта на музикалната култура", сподели за Добрич онлайн диригентът Стоян Монов.

"Благодаря на председателя на организацията професор доктор Люпчо Коскаров, който ни отличи сред много други достойни номинирани. Благодаря на Съюза на българските музикални и танцови дейци,  на съорганизаторите Кантус Фирмус, на медийните партньори БНР, БНТ, Класик  ФМ, които правят видими ярките културни събития! Благодаря на Община град Добрич,  която не просто ни предложи за участие в конкурса за върхови постижения,  но стои зад нас и ни подкрепя!", написа  концерт майсторът на Духовия оркестър в Добрич Росица Бояджиева във фейсбук профила си.