С богата програма Генерал Тошево ще отбележи празника на града

Културен календар с проявите, посветени на празника на град Генерал Тошево

С богата програма Генерал Тошево ще отбележи празника на града

На 5 ноември в музея ще бъде открита гостуващата изложба „Училището преди и сега”. В 12 часа в Народно читалище „Светлина” ще бъде представена експозицията „Генерал Тошево през обектива: преди и сега”, а в 18 часа Драматичният театър „Йордан Йовков” – Добрич ще гостува с постановката „Боряна”. 



На 6 ноември в читалището ще се състои Етновечер „История в шевици”с участието на модния дизайнер Елена Христова и гост- солист Кристина Христова.

На 7 ноември от 17 часа в СУ „Н. Вапцаров” ще се проведе градски турнир по тенис на маса. 

На 8 ноември, когато е и празника на града, в 12 часа, на площада  ще се състои Трети фестивал на сармата и кюфтето с участието на Ути Бъчваров и концерт на ПФА „Добруджа”. В 17:30 „Кептан Брас Бенд” от СУ „Св. Климент Охридски” – гр. Добрич ще поздрави генералтошевци, а от 18 часа на сцената ще излязат Стенли и Фънки. Празникът ще завърши с тържествена заря. 

На 9 ноември, в 9 часа в спортната зала ще се проведе турнир по волейбол за ветерани, посветен на 20-годишнината на ВК „Спортист – 99”. В 9:30 часа ще се състои туристически поход „По стъпките на Йордан Йовков”. В 10 и 11 часа ще се проведат турнири по спортен бридж и вдигане на тежести.