ОИЦ – Добрич с информационни събития в Шабла и Дуранкулак

Областният информационен център в Добрич организира информационни събития по програмата за развитие на селските райони и тази за морско дело и рибарство в Шабла и с. Дуранкулак.

ОИЦ – Добрич с информационни събития в Шабла и Дуранкулак

На 7 ноември (четвъртък) 2019 г. екипът на Областен информационен център - Добрич ще проведе две информационни събития в община Шабла на тема „Европейски средства за развитие за селските райони“ както следва:



-от 10:30 часа, в залата на Народно читалище „Дружба 1898“, с. Дуранкулак;

-от 14:00 часа, в залата на III етаж в сградата на Община Шабла.

Поканени са да присъстват земеделски стопани, рибари и лица, развиващи дейност в сектор „Рибарство“, кметове и кметски наместници, граждани и медии.

По време на събитията ще бъдат представени подмярка 4.2.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти по тематичната подпрограма“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., насочена към малки стопанства в областта на животновъдството, плодове и зеленчуци или на етерично-маслени и лекарствени култури, както и актуалните процедури по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Ще се акцентира на целите, основните параметри, допустимите кандидати и проекти, които ще могат да получат финансиране, допустими дейности и разходи. Присъстващите ще бъдат запознати и с начина на кандидатстване, етапа на оценка и договаряне. Информацията е насочена към всички потенциални бенефициенти в областта.

Срещите са безплатни и не изискват предварителна регистрация.