Предадоха на съд представител на фирма за укрити и неплатени данъци в големи размери

Предадоха на съд представител на фирма за укрити и неплатени данъци в големи размери
Окръжната прокуратура в Добрич е внесла в Добричкия окръжен съд обвинителен акт срещу представителя на „Перформънс строй“ ЕООД Емин Е. за извършено данъчно престъпление – укрити и неплатени данъчни задължения по Закона за ДДС в особено големи размери, съобщават от Апелативната прокуратура.

Престъплението е било извършено в периода от 1 юни 2015 г. до 30 септември 2016 г. в Добрич при условията на продължавано деяние. Подсъдимият Емин потвърждавал неистини в справки-декларации по ЗДДС, използвал документи с невярно съдържание при воденето на счетоводството на фирмата и представял тази информация пред органа по приходите ТД на НАП в Добрич. Така успял да укрие данъци и да приспадне неследващ се данъчен кредит  в размер на 32 552 лева, което представлява особено големи размери. 


В хода на досъдебното производство Емин се е възползвал от правото си да не дава обяснения по предявеното му обвинение от Окръжната прокуратура в Добрич. В обвинителния акт прокуратурата посочва, че от субективна страна престъплението по член 255, ал. 3 от НК  подсъдимият е извършвал при форма на вина пряк умисъл, съзнавал е обществено опасния характер на деянието си, предвиждал е последиците и е искал настъпването им. 


Делото срещу 30-годишния подсъдим е насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд за 20 ноември тази година. Емин Е. е с чисто съдебно минало. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+