Поради засилен интерес удължават срока на образователната игра „Търси се Добруджа“

От пресцентъра на Община Добрич съобщават, че поради засилен интерес срокът на интерактивната образователна игра „Търси се Добруджа“ ще бъде удължен.

Поради засилен интерес удължават срока на образователната игра „Търси се Добруджа“

Резултатите и победителите трябваше да бъдат обявени на 31 октомври, но поради увеличеното желание от страна на жителите да се включат, срокът е удължен до 30 ноември. Дотогава всеки желаещ може да вземе участие. Играта има състезателен характер и е посветена на Деня на град Добрич. Едно от условията е да бъде създаден отбор/екип от приятели, членове на семейства, класове. Предвидени са задачи и няколко обекта за посещение – Регионалната библиотека „Дора Габе“, Художествената галерия, Музея в градски парк „Св. Георги“ и Дом-паметника „Йордан Йовков“.



Редът за посещение не е от значение. Преди да започне играта, всеки екип трябва да изтегли от Google Play Actionbound - безплатно мобилно приложение. Изписват се членовете на отборите, след което започва изпълнението на състезателните задачи – във всеки обект са поставени на видно място кодове, които трябва да сканирате, за да видите въпросите, на които трябва да отговорите. Някои от задачите изискват и снимки. Играта е от типа „ловци на съкровища” – включва въпроси, чиито отговори трябва да бъдат открити.

Резултатите и победителите ще бъдат обявени в края на месец ноември, а наградата, осигурена от Община Добрич,  е образователна екскурзия. Отборът, дал най-верни отговори, ще бъде обявен за победител.

Припомняме, че на 1 октомври стартира Интерактивната образователна игра „Търси се Добруджа“. Тя е второ издание на играта, в която се включиха много деца и възрастни през февруари и март месец тема „Търси се България“.