Изложба от живопис, графика, скулптура и дървопластика предстява “Ателие 13” в галерията

Изложба от живопис, графика, скулптура и дървопластика предстява “Ателие 13” в галерията
Живопис, графика, скулптура и дървопластика съчетава предстоящата изложба в Художествената галерия в Добрич на “Ателие 13”


Творбите, които ще бъдат представени са 29 на брой на 7 автори - Христо Кралев, Георги Атанасов, Георги Събев, Николай Тодоров, Димитър Костадинов, Христо Константинов, Венета Ганчева. 


“Виждате седем автори с различен почерк и отношение към професионалната задача, която има”, каза на пресконференция пред журналисти председателят на “Ателие 13” Христо Кралев.Експозицията няма заглавие. По думите на Кралев в “Ателие 13” никога на дневен ред не е стоял подобен въпрос. 


“Това последно време стана някаква мода в представянето на колекциите  на отделните автори и дружествата. При нас този момент не съществува. Ние  сме правили толкова много изложби”, уточни той. Христо Кралев допълни, че в “Ателие 13” не заглавието на изложбата обединява авторите, а желанието им да търсят връзка с мястото, на което се намират. 


“Земята е много важна. Специално за Добруджа считам, че е едно поле, което  като граници на България има твърде висок енергиен потенциал”, каза още председателят.Изложбата ще бъде открита на 7 ноември, четвъртък, от 17.30 часа в Художествената галерия в Добрич.


Сдружението „Ателие 13“ е сформирано през 1992 година в Добрич. До момента то е реализирало около 60 изложби в София, Пловдив, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Балчик, Каварна, както и изложби в Хърватия, Словакия, Румъния.
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+