Още един общински съветник се отказа от мястото си в ОбС - Добрич

Още един съветник се е отказал от мястото си в ОбС – Добрич, стана ясно от местната Общинска избирателна комисия.

Още един общински съветник се отказа от мястото си в ОбС - Добрич

Заявлението за отказ е подадено от Веселин Велев от Местната коалиция ГЕРБ (СДС). Предвид изричния отказ на лицето да встъпи в правомощията на общински съветник, следва да бъде обявен за избран следващия кандидат от листата на коалицията.



Със 71 действителни преференции Стефан Милев ще влезе на негово място в Общинския съвет на Добрич.

Припомняме, че още четирима общински съветници се отказаха от мястото си в местния парламент. 

Едно от заявленията беше на Йордан Йорданов, избран за общински съветник от листата на  Местната коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН). Той се отказа от мястото си в ОбС, тъй като е избран за кмет на община Добрич. Със 100 действителни преференции Велислав Даскалов ще влезе на негово място. 

Избраната за общински съветник от същата коалиция Елка Димова, която през миналия мандат беше зам.-кмет по „Финанси и общинска собственост“, също подаде заявление за отказ. Със 124 действителни преференции Невяна Люцканова ще влезе на нейно място в ОбС - Добрич.

Останалите две заявления в ОИК-Добрич бяха подадени от избрани общински съветници от Местната коалиция  ГЕРБ (СДС). Първото такова беше подадено от Красимир Николов, като на негово място в ОбС е избран да влезе Младен Матеев със 162 действителни преференции. Той, обаче, от своя страна също подаде заявление, с което моли да бъде заличен от списъка. Така на мястото на Матеев ще влезе Павлин Тодоров, който е със 79 действителни преференции.