Общинският съветник с най-много преференции в областта е от Добрич

Общинският съветник от Добрич Димитър Димов, който е независим кандидат в листата на Местната коалиция ГЕРБ (СДС), е събрал най-много преференции за цялата област при провеждането на избори за общински съветници и кметове.

Общинският съветник с най-много преференции в областта е от Добрич

Със 584 преференции той заема мястото си в местния парламент, стана ясно от Централната избирателна комисия. 



Димитър Димов сподели за Добрич Онлайн, че е решил да влезе в политиката и по-конкретно в местния Общински съвет, за да помага на хората да развиват успешен бизнес в града.  “Най-необходимото е благоприятна среда за бизнеса. По този начин ще се осигурят работни места, ще се раздвижи икономиката на града. Важно е хората да имат по-висок стандарт на живот”, каза той.

Димитър Димов е на 39 години, занимава се с частен бизнес, свързан с ресторантьорство и търговия. 

На второ място за област Добрич се нарежда Маргарита Вичева от Местната коалиция ВМРО, ГЕРБ, СДС, която е общински съветник в Балчик. Тя е събрала 403 гласа, най-много от всички кандидати в надпреварата за място в ОбС - Балчик.

Веселина Василева от ГЕРБ има най-много преференции за община Добричка - 232 гласа.

За община Генерал Тошево “най-желаният” общински съветник е Красимир Костадинов от БСП с 218 гласа.

Жителите на община Каварна най-много са гласували за Адилина Колишева от Местната коалиция ГЕРБ (СДС), която заема мястото си в Общинския съвет със 141 гласа.

За община Тервел най-много преференции е събрал Живко Желязков от ГЕРБ - 124.

 Радислав Йорданов от ГЕРБ е с най-много гласове за община Крушари - 96. Кирил Кирилов от същата партия е с най-много преференции за мястото му в Общинския съвет на Шабла - 78.