Хандбалният отбор играе два пъти с „Чардафон“

Първият мач с габровци е в зала „Русалка“ и е от първенството на „А“ РХГ

Хандбалният отбор играе два пъти с „Чардафон“

Пореден домакински мач през есенния дял на първенството в „А“ РХГ, след което ще има серия от двубои на чужд терен, ще изиграе днес хандбалният тим на „Добруджа“. От 14,00 часа добричлии се изправят в зала „Русалка“ срещу състава на „Чардафон“. Във временното класиране „жълто-зелените“ заемат втора позиция с 6 точки. Габровци от своя страна са с 3 пункта и са шести в подреждането, но и с мач по-малко. Не само поради статистическите показатели, интригата в сблъсъка се подхранва и поради факта, че отборите ще спорят след две седмици помежду си и в турнира за Купата на България.


Амбицията на домакините е да запишат победа първо пред собствена публика, като неслучайно входът за зрители е свободен. През последните няколко сезона с „Чардафон“ се получават сериозни битки с непредсказуем финал. Нашият тим обаче постепенно навлиза в желаната форма, като целта ни е да се поздравим с успех и да вземем психологическо предимство преди близката среща в Габрово, изтъкна президентът и ст. треньор в ХК „Добруджа“ Георги Андреев.
Мачовете от 1/8–финалите за купа „България“ са насрочени за 23 и 24 ноември. Победителят от двойката в Града на хумора в следващата фаза ще спори със състава на „Асти“ /Хасково/, класирал се директно за четвъртфиналите.