Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 4 до 8 ноември

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Йордан Йорданов спечели балотажа за кметския стол на община Добрич с 66.54%, Надежда е подкрепена с 31.97% от подалите своя вот. 1.49% или 423 от имащите право на вот са гласували с “не подкрепям никого”. 



Елена Балтаджиева спечели балотажа в община Каварна с 58.64%. В крайморския град 80 души, или 1.25%, са задраскали квадратчето „не подкрепям никого”. 

С 53.07% Симеон Симеонов спечели балотажа в община Тервел, Желязков подкрепиха с 45.42% от гласувалите. 1.52% или 112 от жителите на Тервел са гласували с “не подкрепям никого”. 

Соня Георгиева спечели балотажа в община Добричка. Тя бешею подкрепена от 6 018 от имащите право на глас, а д-р Хаджиев от 3 605 избиратели. 154 души или близо 2% са задраскали квадратчето „не подкрепям никого”. 

Клуб за народни танци “Жътвари” и Фондация “Милостиво сърце” започна съвместна благотворителна инициатива, чрез която да съберат хранителни и друг вид полезни продукти, които да дарят на хора в нужда. 

Добри Добрев: Община Каварна е привилегирована в културно-историческо отношение. Историкът по образование и археолог по душа работи почти 10 години от кариерата си в Историческия музей в Каварна. В момента е директор на Регионалния исторически музей в Добрич. Цялото интервю може да прочетете (ТУК).

За втора поредна година ръководството на СКЛА "Добрич", с треньор и президент Галин Костадинов, организира турнир в памет на Петър Арнаудов – дългогодишен наставник по лека атлетика и спортен деятел. В надпреварата за юноши и девойки, преминала в зала „Добротица“ и сектора за хвърляния в комплекс „Простор“, се включиха отбори от водещи центрове от страна. 

Предвижда се нова организация за почистването на града. Това стана ясно на пресконференция с кмета на община Добрич Йордан Йорданов и общинските съветници от местната коалиция ДБГ. Йорданов сподели, че декември месец ще бъдат популяризирани новите идеи за чистотата на града, а екипът му ще бъде отворен за предложения от страна на гражданите по темата. 

След проведено гласуване с 11 гласа "за" беше избран Николай Колев за председател на Общинския съвет в Балчик. Той се обърна към своите колеги, като призова всички да се обединят и да работят за благото на хората от община Балчик. 

С пълно единодушие от 11 гласа „за“ избраха д-р Йорданка Стоева за председател на Общинския съвет в Шабла. 

Общински съветници се отказаха от мястото си в ОбС – Добрич. Те са подали заявления в ОИК-Добрич, в които посочват, че желаят да бъдат заличени от списъка на избраните общински съветници. 

Поради засилен интерес удължават срока на образователната игра "Търси се Добруджа". Всеки желаещ може да вземе участие. Играта има състезателен характер и е посветена на Деня на град Добрич. 

Рокери от Националния мотоклуб „Кан Аспарух 681” в Добрич и децата, настанени в социални институции ще проведат приятелски турнир по футбол

За първи път Общинският съвет в Генерал Тошево ще бъде ръководен от жена. Съветниците направиха само едно предложение за поста - д-р Яна Бонева от листата на БСП за България, която с мнозинство от 10 гласа „за“ беше избрана за председател на Общинския съвет на Генерал Тошево.  

Още един общински съветник се отказа от мястото си в ОбС – Добрич. Заявлението за отказ е подадено от Веселин Велев от Местната коалиция ГЕРБ (СДС). 

Мая Димитрова е новият председател на Общинския съвет в Добрич. Това решиха на първото си заседание новоизбраните общински съветници. Те направиха две предложения за поста - Мая Димитрова и Милко Пенчев. С мнозинство от 24 гласа „за“ Мая Димитрова беше избрана за председател на ОбС – Добрич. 

Сокът от портокал дава повече енергия от чаша кафе, а грейпфрутът изгаря мазнините и помага при безсъние. Цялата любопитна статия може да прочетете (ТУК).

Фондация “Нашите недоносени деца” събира средства за транспортна количка, която е била дарена заедно с високотехнологичния кувьоз от организацията за Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. 

Ново родилно леглоще получи Отделението по акушерство и гинекология в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Средствата са събрани чрез кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“. 

Дико Иванов е новият председател на Общинския съвет на община Добричка. Това беше решено на първото заседание на новоизбраните съветници.