Изпитание в Шумен предстои за „жълто-зелените“

Нападателят Галин Стоянов е аут до края на есенните двубои на отбора в Трета лига

Изпитание в Шумен предстои за „жълто-зелените“

Поредно изпитание на чужд терен в Трета лига предстои днес за футболистите на „Добруджа“. От 14,00 часа „жълто-зелените“ гостуват в Шумен на едноименния тим. Амбициите на избраниците на старши треньора Светослав Петров са да продължат успешният ход в първенство и да затвърдят лидерското си място в подреждането. Наред с добрите новини за наставника, не липсват и проблеми от кадрово естество.



Положителното е, че в игра се завръща опитният защитник и капитан на отбора Михаил Венков. За разлика от него, двубоите до края на есенния дял в първенството пропуска Галин Стоянов. Болежките в кръста, измъчващи младият нападател, са се оказали доста по-сериозни от очакваното и той ще трябва да премине специален курс на лечение. Извън сметките заради травма остава и полузащитникът Антоан Вълчев, счупил ключица на ръката по време на шампионатен двубой. В отсъствието на двамата таланти се предоставя шанс за изява на други от младите състезатели в тима, които трябва да оправдаят доверието, което им се гласува.

Гост в този кръг е друг представител на Добричка област в първенството – „Устрем“ /Дончево/. Пред собствена публика обаче днес ще играят съставите на „Септември“ /Тервел/ и „Калиакра“ /Каварна/, където домакините се надяват да достигнат до благоприятни развръзки в мачовете си.
Програма за срещите от XII кръг в Североизточна трета лига – 9.11 /събота/, 14,00 ч.: Септември – Кубрат, Калиакра – Тополи, Шумен – Добруджа, Ботев /Н. пазар/ - Устрем /Д/, Хитрино – Бенковски, Светкавица - Черноломец /П/, Суворово – почива.