Ученици от Добрич тренираха евакуация при земетресение (+СНИМКИ)

В Средното училище „Свети свети Кирил и Методий" днес проведоха практическо занятие „Евакуация при земетресение“.

Ученици от Добрич тренираха евакуация при земетресение (+СНИМКИ)

Основната идея на мероприятието беше учениците да разберат как се действа при подобна ситуация. Практическото занятие се превърна и в атракция за присъстващите. 



Учениците, заедно с техните преподаватели,  напуснаха сградата на учебното заведение за 15 минути. От началото на дадения звуков сигнал за земетресение децата трябваше да излязат и да се подредят по класове в предварително начертана схема, за да бъдат проверени от учителите.



Установено беше, че едно от децата, по време на слизане по стълбите, е счупило подбедрица на десния крак и е с ранена ръка.  Ученическият екип с медицинско лице оказаха съдействие, след което повикаха Спешната медицинска помощ.



Друго от децата остана в училището, защото при евакуацията не е успяло да излезе. Върнало се е в стаята, защото е възникнал пожар в източната част на стълбите. Повикан беше екип на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, който изведе детето с висока стълба и кош за сваляне. Детето беше придружено от своя баща, за да не се притеснява при демонстрацията. 



На полицията също беше подаден сигнал, защото охранителят уведоми, че по време на евакуацията е влязъл нарушител с цел да се облагодетелства. Той беше заловен от органите на реда, които му потърсиха отговорност по законен начин, тъй като охранителят няма право на подобни действия.


На демонстрацията присъстваха представители и от други учебни и детски заведения в града.