ВМРО – Добрич ще отбележи 100-годишнината от подписването на Ньойския договор с прожекция на ретроспективен филм и факелно шествие

ВМРО – Добрич организира две мероприятия по повод 100-годишнината от подписването на Ньойския договор – едно от най-тежките споразумения в историята на България, с което се поставя край на участието ни в Първата световна война.

ВМРО – Добрич ще отбележи 100-годишнината от подписването на Ньойския договор с прожекция на ретроспективен филм и факелно шествие

На 27 ноември в кино „Икар” ще бъде прожектиран филмът „Сага на попилените възможности”. Той представлява ретроспекция, в която са представени по много лесен за възприемане от всички хора начин тогавашните събития. Режисьор е Ралица Димитрова, сценарист е проф. Иван Илчев – дългогодишен ректор на Софийския университет, а оператор и продуцент - Пламен Герасимов. В главната роля е Валентин Ганев, който играе дипломат, изпратен да подпише договора в Ньой. 


Филмът ще бъде прожектиран при свободен вход в кино „Икар” на 27 ноември, от 18 часа. 

Традиционното факелно шествие ще се проведе на 29 ноември, от 18 часа. Началото му ще е градинката пред храм „Свети Георги”, то ще премине по познатия маршрут и ще приключи пред паметника на ген. Иван Колев. Ще бъдат изработени 100 факли, които ще бъдат раздадени на хората.