Каратеките от Академия за бойни изкуства „Цанев” се завърнаха с призови места от Национална купа България

В края на миналата седмица в с. Кранево се проведе турнир за Национална купа „България” по олимпийско карате. В състезанието взеха участие 27 клуба от цялата страна.

Каратеките от Академия за бойни изкуства „Цанев” се завърнаха с призови места от Национална купа България

Академия за бойни изкуства "Цанев" – гр. Добрич беше представена от четирима състезатели, които спечелиха 2 златни и един бронзов медал. 



Искрен Илиев си извоюва златен медал в дисциплината Кумите /спаринг/ при момчетата родени 2007 г. в кат. до 47 кг. Ивайло Йорданов успя да стигне до бронз при момчетата родени 2006 година в дисциплината Кумите в категория +55кг. Стоян Димов записа участие в отборните срещи в дисциплината Кумите при мъжете, като отборът на Академията зае първото място и се поздравиха с купата и златните медали. Даниел Минчев не успя да разгърне потенциала си при Кадетите до 70 кг, поради рязко влушено здравословно състояние. 

За девета поредна година Академията за бойни изкуства „Цанев” е годишен клубен шампион на България. 

До края на годината на шампионите им предстоят Вътрешна Лига в София, Балканско първенство в Словения и Световна младежка лига в Италия. След приключване на състезателната година, Академия "ЦАНЕВ" се събира на зимен лагер в к.с. Семково от 26 декември до 05 януари, където ще стартира  усилена съвместна подготовка с унгарският клубен шампион UTE KAISEI за Европейското първенство за юноши и младежи през февруари в Будапеща.