Изложба в Добрич представя историите на недоносени бебета

Статистика на Фондацията „Нашите недоносени деца“ сочи, че в България над 6 000 бебета годишно се раждат преждевременно

Изложба в Добрич представя историите на недоносени бебета


Пътуващата изложба „Родени герои – животът, който предстои“ цели да привлече вниманието на обществото към все по-актуалния проблем за недоносените деца. В Добрич тя може да бъде разгледана от 14 до 22 ноември на ул. „България“, между Художествената галерия и Международния колеж. 



В експозицията са включени 36 фотографии, заснети от известния детски фотограф Калина Арсова. Те носят специални послания и насочват към нуждата от дългосрочно проследяване на здравословното състояние на децата, родени твърде рано и с ниско тегло.




През май 2019 г. Фондацията „Нашите недоносени деца“ внесе в Министерството на здравеопазването проект за създаване на „Национална програма за проследяване здравето на недоносените деца“.

Припомняме, че фондацията събира средства за транспортна количка, която е била дарена заедно с високотехнологичния кувьоз от организацията за Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Благодарение на съвместна инициатива на Асоциацията на банките в България и Фондацията “Нашите недоносени деца” Неонатологичното отделение получи високотехнологичен транспортен кувьоз. Апаратурата служи за безопасно транспортиране на високо рискови новородени, както и за полагането на адекватни грижи за децата в най-тежко състояние. 


От организацията са дарили и транспортна количка, за да отговорят на изискванията за съвременно транспортиране на нуждаещите се бебета. От фирма Дъчмед Интернешанъл са направили отстъпка на закупената апаратура и са отсрочили заплащането на транспортната количка до 31 декември. Тя трябва да бъде заплатена до края на 2019 година. Общата й стойност е 7 968 лева. Към момента благодарение на дарители са събрали 3 820 лева. До края на тази година фондацията трябва да набави сумата  от 4 148 лева.

Желаещите да дарят, могат да го направят (ТУК)