Филм за насилието и агресията по пътищата представиха на ученици от Добрич

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център в Добрич са организирали прожекция на филма “Умирай лесно"-втора част за ученици от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов“.

Филм за насилието и агресията по пътищата представиха на ученици от Добрич

Продуцент и сценарист на 45-минутния филм е Емилия Антова – журналист в БНР-Хоризонт. Целта на филма е да предупреди за един от най-важните проблеми на деня – насилието и агресията по пътищата като фактори за рисково наркоманно поведение, както и жестоките последствия от катастрофи с млади хора.



Прожекцията на филма е била организирана по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия, който се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември.

Всяка година вследствие  на катастрофи загиват и биват тежко наранявани и трайно инвалидизирани деца, младежи и пълнолетни. Част от инцидентите са в следствие употреба на алкохол и наркотични вещества .

Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден на размисъл за осъзнаване на необходимостта на ново отношение и култура на поведението на участниците в движението по пътищата, като част от големия проблем – култура на здравословен начин на живот.