Волейболистите допуснаха втора поредна загуба

Добричлии отстъпиха на „Хебър“ след тайбрек и преднина от два гейма

Волейболистите допуснаха втора поредна загуба

Волейболистите на „Добруджа 07“ започнаха да се лишават постепенно от инерцията, която натрупаха в началото на сезона в Суперлигата на България. В потвърждение добричлии допуснаха втора поредна загуба – този път с 2:3, след перфектния есенен старт в първенството от четири последователни победи. Добруджанци бяха „приземени“ в зала „Добротица“ от коравия тим на „Хебър“, който заедно със състава на „Нефтохичик“ /Бургас/ все още не познава поражението през битките до момента в елита. Ако избраниците на треньора Пламен Христов трябва да се сърдят на някого за първия неуспех у дома от началото на есенните изпитания, то трябва да е най-вече на себе си.



Подобни заключения кореспондират с факта, че след като спечелиха убедително първите два гейма с 26:24 и 25:21 точки, позволиха на съперника от Южна България не само да вземе инициативата, но и да се върне /възкръсне/ в мача след 25:23 и 26:24. Домакините изпуснаха да наклонят везните в своя полза и да поставят съперника на колене в четвъртата част, в която проявиха воля на характера и психическа устойчивост до последните разигравания. След като хебърци почти през цялото време водиха в гейма, добричлии ги догониха и изравниха до 17:17. Гостите отново се откъснаха с точка-две напред, за да се стигне до нов паритет – 24:24. Все пак състезателите от Пазарджик запазиха самообладание и се поздравиха с успех - 26:24.

Напрежението от предходните геймове се пренесе в тайбрека. В него домакините имаха превес до шестата точка, като гонитбата продължи до 11:11. В оставащите разигравания шансът бе на страната на волейболистите от „Хебър“, които минимизираха грешките при отделните елементи и приключиха гейма след 15:13, а с това и мача с 3:2 в своя полза. За най-полезен състезател в срещата беше определен разпределителят на пазарджиклии Любомир Агонцев. С най-много точки на сметката си в двубоя – 29, завърши Брадли Гънтър, също от гостуващия състав. В следващите два шампионатни кръга тимът на „Добруджа 07“ има последователни визити, като трябва да премине през залите на „Монтана“ и ЦСКА.