Малки футболисти от ФК „Добротица“ се включиха в кампанията „Посади дърво, открий корена си!“

Талантите и техните родители са готови и занапред да помагат за облагородяване на пространството около паметника на деспот Добротица

Малки футболисти от ФК „Добротица“ се включиха в кампанията „Посади дърво, открий корена си!“

Малките футболисти от ФК „Добротица“ - деца, родени между 2009-2012 г., и техните родители се включиха в инициативата за облагородяване на пространството и зелените площи  край  паметника на деспот Добротрица в Добрич. По този начин те откликнаха спонтанно и се присъединиха към идеята на съорганизаторите - СНЦ ”Зеленият пламък”, Община град Добрич, ОМЦ „Захари Стоянов”, ЦЗПЖ, ДГС, Ротаракт клуб-Добрич, СНЦ ”Черноморски център за развитие” и „Еко Добруджа”. Кампанията премина под надслов  "Посади дърво, открий корена си!", а основната цел е да се даде живот на запустялото пространство зад паметника. Доброволците засадиха около 150 фиданки, предоставени от Държавното горско стопанство, Центъра за защита на животните и природата, както и от доброволците. Затруднение създаде замърсената с различни строителни и други отпадъци почва, която обаче не бе в състояние да прекърши ентусиазма на присъстващите.



Наред с това талантите от ФК „Добротица“ научиха интересни данни и факти за живота на патрона на клуба и мястото му в историята на България, като в тази връзка получиха информационни материали. След снимките за спомен пред паметника на деспот Добротица, подрастващите спортисти и техните родители изразиха готовност в бъдеще също да помагат за поддържането в приветлив вид на величественият монумент.


Освен, че дадоха пример на връстниците си от Добрич, малките футболисти се представят успешно, както в училище, така и на зеления терен. Те участват в първенството от зона „Варна“ във формат „Футбол 7“, където през есента имат положителен баланс в мачовете си. Очакванията са добрите изява на отбора да продължат и през пролетния дял на шампионата, с които да радва своите треньори, родители и близки. Желаещите да станат част от ФК „Добротица“ – момичета и момчета, родени след 1.01.2009 г., могат да получат допълнителна информация на тел.: 0889/976 275.