Три училища от област Добрич ще получат книги за 3000 лева от надпревара на Kinder

Две добрички училища и едно от Тервел са сред 15-те спечелили учебни заведения в кампанията на Kinder “Истории за споделяне”.

Три училища от област Добрич ще получат книги за 3000 лева от надпревара на Kinder

Това са Финансово-стопанската гимназия “Васил Левски”, Средното училище "Св. св. Кирил и Методий" и Професионалната гимназия по техника и облекло  „Дочо Михайлов” в Тервел.



Учебните заведения ще получат дарения от книги на стойност 3000 лева за училищните си библиотеки. Дарените книги ще бъдат избрани от всяко училище от предварително зададен списък с подходящи заглавия. 

Победителите са определени чрез гласуване на сайта www.kinder.com, в което са се включили държавни и общински училища от България.

Първите 15 училища с най-много гласове печелят книги за техните училищни библиотеки на стойност 3000 лева, предназначени за употреба в съответното училище.

Ето и всички победители:


Задължително условие за осъществяване на дарението е училището да има активна библиотека с лице, което да отговаря за поддържането на й, както и на книгите. Ако определено училище попада в топ 15 на училищата с най-много гласове, но няма училищна библиотека и не може да управлява по подходящ начин книгите, дарението се разпределя към следващото учебно заведение, получило най-много гласове.