Журналистът Наталия Бояджиева представя в Добрич книга с разкази за Китай

Журналистът Наталия Бояджиева ще представи книгата си "Светлина от Изтока" в Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич, съобщиха от културната институция.

Журналистът Наталия Бояджиева представя в Добрич книга с разкази за Китай

Изданието на книгата е второ преработено и обновено в изцяло ново художествено оформление в каталога на издателство „Екрие“. „Светлина от Изтока“ е дебютната книга на Наталия Бояджиева. Тя живее три години в Пънлай, провинция Шандун. Сборникът с разкази за Китай ще бъде представен пред присъстващите, а като част от своеобразното пътешествие до удивителния и самобитен свят на китайските традиции и съвременност, публиката ще има възможност да види и снимки от местата, за които авторът разказва.


Книгата ще бъде представена на 27 ноември от 17.30 часа в Регионалната библиотека „Дора Габе”. 


Ето какво споделя Наталия Бояджиева за творческите си търсения: 

„Предизвикателството за мен беше да преведа една чужда култура като китайската на езика и метафората на собствения си начин на живот. Криещите се под повърхността неща са универсални и правят от всички нас човешко семейство. Но как да ги извадя от техните скривалища...”.

Наталия Бояджиева е родена на 15 април 1960 година във Варна. Работила е като преподавател по български език и литература в родния си град. От 1990 година до днес е и журналист на свободна практика и член на Съюза на българските журналисти – ДЖСП „Д-р Иван Богоров“. Членува също и в Българската федерация на журналистите и писателите по туризма, както и в световната Федерация на журналистите и писателите пътешественици. От 2010 г. до момента е кореспондент на интернет радио „Татковина“ от Азия, автор и водещ на рубриката „На пътешествие с Натали“. Превежда от руски, английски, полски и италиански.

Автор е на книгата с разкази за Китай „Светлина от Изтока“, излязла от печат през 2016 г. от издателство „Българи“. Втората ѝ книга излиза през 2018 година и носи името „Лицата на Филипините“ на издателство „Ерове“ през 2018 г. Второто обновено и преработено издание на „Светлина от Изтока“  е излязло от печат през октомври 2019 г. на издателство „Екрие“.

Писателският блог на Наталия Бояджиева е на адрес https://nataliaboiadzhieva.wordpress.com/