Засилват контрола към нерегламентираното разкопаване от оператори за комунални услуги

“Ще бъда безкомпромисен към всички, които нарушат Закона за устройство на територията”, заяви пред журналисти кметът на община Добрич Йордан Йорданов.

Засилват контрола към нерегламентираното разкопаване от оператори за комунални услуги

Темата за нерегламентираното разкопаване от страна на оператори за комунални услуги беше коментирана при представянето на екипа на Йорданов. Той беше категоричен, че контролът на община Добрич ще бъде засилен.



Инж. Пенчо Керванов е новият зам.-кмет по "Устройство на територията" в община Добрич

Кметът на Добрич даде пример за оператори на комунални услуги, които през нощта режат част от новоположен асфалт в града, за да прокарат кабели. В обяснението си след това посочват, че е било авария, което реално не отговаря на истината. 

Йорданов отбеляза, че от наложените глоби често няма ефект. По думите му превъзпитателният процес в операторите започва едва след три или четири наложени глоби. Той категорично заяви, че ще бъде безкомпромисен към тези, които нарушават Закона за устройство на територията.

“По закон глобите могат да бъдат обжалвани и някои от операторите вече са го направили. Ние не искаме на всяка цена да налагаме глоби, а разговор как да се случват законосъобразно нещата”, каза в заключение Йордан Йорданов.