Близо 43 000 лева събра дамски клуб „Майчина грижа” на благотворителен бал за талантливи деца

Близо 43 000 лева за талантливи деца от област Добрич са събрали на традиционния благотворителен бал на дамски клуб „Майчина грижа“, който се проведе за 23-ти път.

Близо 43 000 лева събра дамски клуб „Майчина грижа” на благотворителен бал за талантливи деца

Това съобщи Добрич Онлайн Сабина Дукова от сдружението в помощ на изявени деца в неравностойно положение.



Събрана сума ще бъде предназначена за месечни стипендии на даровити в науката, спорта и изкуството деца, които са сираци или от семейства в тежко материално положение. През тази година от клуба са подпомогнали 40 деца.


Благотворителното събитие е започнало с водосвет, отслужен от отец Емануил.  Водещ на събитието е бил актьорът Красимир Демиров. По традиция отново е имало ценни предмети, продадени на търг. Сабина сподели, че сред тях е бил Наказателен кодекс, използван в Царската канцелария с отметки на немски и български език от съответния царски служител. В него е имало Закон за съдене на министри и недобросъвестните чиновници, както и параграф, който гласи, че подлежиш на съдебно разследване, ако не полагаш грижа за възрастните си родители.  Други от интересните предмети са били противогаз от Първата световна война, картина „Надежда“ от Пламен Станчев и „Семейство“ от Велина Христова.

За доброто настроение на присъстващите са допринесли талантливи деца от Студиото за поп-рок певци „Сарандев“, Средното училище „Свети Климент Охридски“, Спортния клуб „Алексия“ и Представителната детска танцова студия „Добруджа”. Блестящо е било и представянето на група „Грамофон“.


До края на месец ноември от дамски клуб „Майчина грижа“ ще събират документи за материална помощ на талантливи деца, които са в неравностойно положение. В навечерието на Рождество Христово от сдружението ще обявят имената на стипендиантите за 2020-а година. На сбирката ще присъстват децата, които ще бъдат подпомогнати. Идеята е да се запознаят и да споделят за постиженията си през годината.

В заключение Сабина Дукова сподели, че за първи път в дамски клуб „Майчина грижа“ имат нов член, който преди това е бил подпомаган от сдружението. Това е Мария-Магдалена Русева, която тази година е завършила висше образование. Тя сама е пожелала да стане член на клуба, за да помага на деца в нужда.