Многократно осъждан мъж от Добрич получи поредно наказание за кражба

Две години лишаване от свобода при първоначален строг режим е наказанието, наложено на подсъдим, извършил кражба при условията на опасен рецидив.

Многократно осъждан мъж от Добрич получи поредно наказание за кражба

Районният съд в Добрич призна мъжа за виновен в това, че за времето от 28 януари до 7 март тази година е отнел чужди движими вещи на обща стойност 760 лева. Откраднати били три велосипеда и един телевизор от жилищни сгради в Добрич. Деянията били извършени при условията на продължавано престъпление чрез разрушаване и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство.



Два от велосипедите били откраднати от междуетажно помещение, след като подсъдимият скъсал пантите на входната му врата. Другото колело било вързано за парапета на стълбището на етажна площадка, но мъжът срязал с клещи металното въже на катинара. Телевизорът той задигнал от жилището на негови близки роднини. Противообществените прояви били осъществени през светлата част на денонощието от кооперации, намиращи се в оживени райони на града.

След кражбите подсъдимият продал два от велосипедите за 20 и 30 лева, а телевизорът оставил в заложна къща срещу 100 лева. Към момента на извършване на деянията той е бил безработен и без средства за препитание. Решението за кражбите вземал спонтанно и на място, без да има предварително очертан план за това откъде и какво да краде. От данните по делото става ясно, че в хода на разследването два от задигнатите велосипеди и телевизорът били открити и върнати на собствениците им. Щетата за третото колело не е възстановена.

Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, след като мъжът е признал изцяло вината си и изложеното в обвинителния акт, което е довело до намаляване на първоначално определеното му наказание от 3 години с една трета.

Постановената от Районния съд присъда не е обжалвана, влязла е в сила и вече е приведена в изпълнение.