Общинският съвет на Община Добричка ще заседава днес

Редовно заседание на Добрички общински съвет ще се проведе днес (28 ноември), от 14 часа в залата на общината, като в проекта за дневен ред са включени 13 точки.

Общинският съвет на Община Добричка ще заседава днес

В рамките на заседанието ще бъде определен броя на кметските наместници на територията на общината и размера на възнагражденията на кмета и кметовете на кметства, както и тези на общинските съветници. 



Съветниците ще трябва да дадат своя вот за финансиране на Инициативния комитет за изграждане на православен параклис в с. Котленци и за провеждане на извънредно заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация.

В дневния ред са включени още докладни записки относно  определянето на възнаграждението и продължителността на работното време на председателя на ДОбС, промяната на процента за допълнително месечно възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит на читалищните секретари, начисляван към основната заплата и определен с индивидуален трудов договор, считано от 1 януари 2020 и определянето на представител на Общинския съвет в Общото събрание на Националното сдружение на общините.