От Бургас започват участието за купа „България“ добричките волейболисти

Дербито в трети кръг от надпреварата е между отборите на „Левски“ и ЦСКА

От Бургас започват участието за купа „България“ добричките волейболисти

Жребият за III кръг в турнира за Купата на България по волейбол бе изтеглен в офиса на БФВ. За съперник на отбора на „Добруджа 07“ бе определен бившият участник елита – „Дея спорт“. Сблъсъкът с бургазлии е насрочен за 3 декември и ще се състои на мрежата край морето. Напред в надпреварата продължава победителят от двойката. В известна степен тимовете от Суперлигата са облагодетелствани в турнира, тъй като при успех в един мач придобиват право да спорят във финалната осмица. Голямото изключение при жребия в този трети кръг прави двубоят межу вечните съперници – „Левски“ и ЦСКА.



Домакини на дербито са „сините“, които ще приемат „червените“ в своята зала в столицата. По този начин от финалния турнир ще отпадне един от постоянните претенденти за челните места в традиционната надпревара. Волейболистите на „Добруджа 07“ са доказали през последните години, че се състезават успешно за Купата на България, като неслучайно са двукратен носител на трофея – през 2015 и 2017 година.
Ето и всички съперници в III кръг за купа „България“: Дея спорт /Бургас/ - Добруджа 07 /Добрич/; Левски /София/ - ЦСКА /София/; Миньор /Перник/ - Хебър /Пазарджик/; Звездец /Горна Малина/ - Дунав /Русе/; Арда /Кърджали/ - Марек Юнион-Ивкони /Дупница/; Нефтохимик /Бургас/ - Черно море /Варна/; Ботев /Луковит/ - Пирин /Разлог/ и Славия /София/ - Монтана.