Коледната елха в Шабла ще грейне на 4 декември

С богата програма Община Шабла ще отбележи Коледно-новогодишните празници

Коледната елха в Шабла ще грейне на 4 декември

Държавният куклен театър „Дора Габе“ - гр. Добрич, гостува в крайморския град с постановката „Търси се приятел“. Тя ще бъде представена на шабленска сцена на 4 декември, от 16:30 часа в залата на Читалище „Зора”. В 17 часа на градския площад символично ще бъдат „запалени” светлините на коледната елха. 



На 5 декември, от 18:30 часа в залата на читалище „Зора 1894“ жители и гости ще имат възможността да се насладят на концерта „Панко Добрев и приятели”, по повод 50 години сценична дейност.

Никулден ще бъде отбелязан подобаващо на площада в с. Тюленово. Празникът ще започне в 11:30 часа.

Коледното настроение ще обхване и малките жители на общината. От 2 до 5 декември учениците от СУ „Асен Златаров” ще украсят своите класни стаи, а на 6 декември ще бъдат запалени светлините на коледната елха в училището. 

От 17 до 19 декември в спортната зала ще се състои градски коледен базар. 

На 19 декември залата на народното читалище ще събере жители и гости на крайморския град, за да послушат коледен концерт и да се заредят с празнично настроение.

На 20 декември ОУ „Св. Климент Охридски” в с. Дуранкулак ще проведе своето училищно тържество. То ще премине под наслов „Свята Коледа. 

Предстоят още коледен турнир по футбол и церемония по връчване на отличието „Спортист на годината”.