Мъж на 88 е сключил брак със 72-годишната си половинка в Добрич

88-годишен рожденик е сключил брак със своята 72-годишна половинка на 8 август. За любопитния факт сподели директорът на Обредния дом в Добрич Румена Маринова пред журналисти.

Мъж на 88 е сключил брак със 72-годишната си половинка в Добрич

По думите й изпращат един успешен сватбен сезон. 619 са бракосъчетанията до момента, 136 са били с официален ритуал. По-голяма част от двойките са избирали да сключат брак в голямата заседателна зала на Обредния дом. 47 семейства са предпочели да кажат заветното “да” на изнесен ритуал. Румена Маринова сподели, че стадион “Дружба” е бил най-атрактивното място за 2019 година, на което двама влюбени са сключили брак. 


През август са били сключени най-много бракове, като месецът е рекордьор за последните 10 години със 109 бракосъчетания. 34 чужденци от 14 различни националности са казали своето заветно “да” в Обредния дом на Добрич.  За следващата година  към момента са записани 41 сватби.

Обредният дом работи 365 дни в годината и записва сватби целогодишно. Гражданските ритуали се водят от Костадинка Ангелова и Антония Михайлова, подпомагани от счетоводния екип  на предприятието. 

На 29 април 1973 година Ритуалният дом е открит със сватбата на Любка и Стоян Арнаудови. Вторият етаж, който в миналото е бил заседателна зала на градски народен съвет, е открит през 1982 година. Първият директор на Обредния дом е Стефан Китанчев. Сред първите обредници са Димитър Русев, Васил Диханов и Калина Петрова.