Прожектират безплатно филмa "Бохемска рапсодия" по повод Световния ден за борба със СПИН

С информационна кампания и прожекция на филм тази година Общинският младежки център в Добрич ще отбележи Световния ден за борба с ХИВ / СПИН.

Прожектират безплатно филмa "Бохемска рапсодия" по повод Световния ден за борба със СПИН

На 29 ноември в ОМЦ “Захари Стоянов” ще бъде прожектиран филма "Бохемска рапсодия". Целта е да се обърне внимание на проблемите, свързани със заболяването, както и да се прояви солидарно отношение към хората, живеещи с ХИВ. 


От Младежкия център уточняват, че местата са ограничени. Желаещите да присъстват, могат да заявят това чрез съобщение (ТУК). 

"Бохемска рапсодия" е биографичен филм за британската рок звезда Фреди Меркюри и групата Куийн. Филмът проследява живота на певеца от 1970 г. до 1985 г., от създаването на Куийн до концерта Live Aid на Уембли. Докато се бори смело с животозастрашаващо заболяване, Фреди Меркюри изнася един от най-великите концерти в историята на рок музиката. Ролята на Фреди Меркюри се изпълнява от Рами Малек, а тази на приятелката му Мери от Люси Бойнтън. Консултанти на филма са членовете на групата Куин Брайън Мей и Роджър Тейлър. Това е най-печелившият биографичен музикален филм за всички времена. Фреди Меркюри умира от пневмония и усложнения, предизвикани от СПИН на 24 ноември 1991 г. на 45 години в Лондон.

Прожекцията на филма "Бохемска рапсодия" ще се състои на 29 ноември в концертната зала от 15 часа, а входът е свободен.