Половин век от създаването си отпразнува Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич

С много музика, танци и весели усмивки възпитаниците на ПГТОЛП отпразнуваха 50-годишнината от създаването на гимназията.

Половин век от създаването си отпразнува Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич



На тържеството присъстваха експертът в Регионалното управление на образованието в Добрич Татяна Няголова, Недко Айвазов от автосервиз „Нед мобил”, бивши и настоящи преподаватели и възпитаници на гимназията, родители, приятели и гости. 


„Днес нашето училище чества своя полувековен юбилей. Има нещо величаво и свещено в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дъх, а всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията да го развиват и пазят и да продължат делото. Такова благородно дело е нашето училище, което обединява през годините много хора – учители, ученици, техните родители и общественици. Обединява ни с онова нещо - позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази и носи само в сърцето. От създаването си до сега училището се стреми да подготви учениците си като добри специалисти, стремящи се към професионално развитие и усъвършенстване”, каза в тържественото си слово директорът на Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост инж. Нели Петрова.


Поздравителен адрес от името на кмета на Добрич Йордан Йорданов прочете старши експертът от Общинската администрация Димитрина Русева. 


Учениците бяха подготвили забавни скечове, песни и танци, а техните преподаватели от своя страна се превъплътиха в маскирани коледари и ги изненадаха с песен.



Празникът завърши със специален поздрав към гимназистите от техните приятели певците на СУ „Климент Охридски”.