Ученици от ЧСУ „Леонардо да Винчи” посетиха първото българско екоучилище - НБУ "Михаил Лъкатник" в Бургас

През тази седмица учениците от начален етап в Частно средно училище "Леонардо да Винчи" посетиха град Бургас като гости на НБУ "Михаил Лъкатник" по Национална програма "Иновации в действие".

Ученици от ЧСУ „Леонардо да Винчи” посетиха първото българско екоучилище  - НБУ "Михаил Лъкатник" в Бургас



Двете училища, заедно със своите партньори от Генерал Тошево и Смолян, споделят иновативните си практики и занятия, методи за работа в 21-ви век, дейности за овладяване на умения на бъдещето, развиване на емоционална и академична интелигентност чрез изкуства и наука. 


НБУ "Михаил Лъкатник" е първото в Източна Европа екоучилище. Тази година то навършва 40 години от създаването си. На празничния концерт учениците от ЧСУ "Леонардо да Винчи" видяха изявени бивши и настоящи ученици от училището и споделиха техния празник. Леонардовци посетиха и учебни занятия на своите приятели, които гостуваха в Добрич през месец октомври. Заедно играха хоро, разплитаха думи, решаваха задачи, свириха на пиано, съчиняваха истории и драматизации и програмираха роботи. Г-н Камен Киров от ЧСУ „Леонардо да Винчи“ проведе час по Философия за деца с учениците от Добрич, Смолян и ученическия парламент на НБУ.