„Добруджа“ закрива сезона в Тервел

С коригирано класиране излизат отборите за заключителните мачове за годината

„Добруджа“ закрива сезона в Тервел

Финални срещи от есенния дял на първенството в Североизточна трета лига предстои да се изиграят днес и утре по футболните терени в региона. Отборите излизат за мачовете от този XV кръг с коригирано класиране, продиктувано от изваждането на „Калиакра“ /Каварна/ от групата и анулирането на резултатите от двубоите, в които са участвали до момента. Единственото сигурно е, че по никакъв начин не може да бъде застрашено лидерското място на тима на „Добруджа“ в подреждането.



Добричлии са с преднина от 12 точки пред вторият състав в класирането – „Устрем“ /Дончево/, като все още не познават вкуса на поражението през сезона. „Жълто-зелените“ се изправят днес от 14,00 часа за заключителен мач на терена в Тервел срещу местния „Септември“. Целта пред избраниците на старши треньора Светослав Петров е да продължат победният си ход в шампионата и да приключат успешно годината. Под въпрос е участието в двубоя на Мартин Дичев и Денис Кадир, които имаха здравословни проблеми през седмицата и не тренираха пълноценно. Именно затова решение дали ще попаднат в тимовия лист ще бъде взето непосредствено преди началният съдийски сигнал. При отсъствието на част от основните състезатели групата за мача ще бъде попълнена от юноши на клуба.

Третият представител на Добричка област в III дивизия – „Устрем“, гостува днес в Търговище на „Светкавица“. Дончевци имат да си връщат на съперника, тъй като „мълниеносците“ им нанесоха единствено поражение през есента у дома.
Програма за срещите от XV кръг в Североизточна трета лига – 30.11 /събота/, 14,00 ч.: Септември – Добруджа, Светкавица - Устрем /Д/, Шумен – Ботев /Н. пазар/; 1.12 /неделя/, 14,00 ч.: Кубрат – Хитрино,  Суворово – Тополи; Калиакра - Бенковски – анулиран, и Локомотив /Рс/ - Черноломец /П/ - анулиран.