60% от пораженията при ремонта в Езиковата гимназия са в резултат от действия на ученици

Комисия на община Добрич е констатирала забележки при обход на Езиковата гимназия „Гео Милев“, където мащабните ремонти дейности практически са приключили, съобщи пред журналисти кметът Йордан Йорданов.

60% от пораженията при ремонта в Езиковата гимназия са в резултат от действия на ученици

Той увери, че за нередностите е информиран изпълнителят и те ще бъдат отстранени.



По думите на зам.-кмета по "Икономическо развитие, европейски фондове" Росица Йорданова около 60% от пораженията при ремонта са в резултат от действия на ученици в учебното заведение. Тя даде примери, сред които ритната с крак боядисана стена, блъснати маси и изтриване на дъска с гъба, която преди това е била на пода.

Зам.-кметът коментира още, че има констатирани и строителни нередности, които по думите й са минимални и те ще бъдат отстранени.

Освен в Езиковата гимназия, мащабни ремонти извършват в Природо-математическата гимназия „Иван Вазов“, Основното училище „Христо Ботев“ и Детската градина №32 „Зорница“. Те се осъществява по проект на oбщина Добрич „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич I“.

Ремонтите в трите училища започнаха в края на миналата учебна година, но единствено ЕГ „Гео Милев“ посрещна ученици в готова сграда.

До 28 януари е срокът за приключване на дейностите в Езиковата гимназия и ПМГ “Иван Вазов”. В ДГ „Зорница“ ремонтът е към своя край. Работи се само по вертикалната планировка. Очаква се дейностите да приключат в най-кратки срокове.

В Основното училище „Христо Ботев“ срокът е до 27 март, тъй като дейностите там започнаха по-късно.