Най-търсените подаръци онлайн в световен мащаб

От маша за коса DysonAirwrap до класическите маратонки Air Jordan 1 – eBay споделя данни за най-продаваните артикули в категории като мода, електроника, развлечения и др.

Най-търсените подаръци онлайн в световен мащаб

eBay публикува пътеводител „Най-търсени” за пазаруване по празниците, в който представя най-желаните артикули от платформата в категории като модни аксесоари, електроника, поп култура, гейминг, спортове и др. Пътеводителят се базира на данните за покупки от милионите потребители и отличава петте най-популярни подаръка във всяка от най-привлекателните за потребителите категории. В пътеводителя ще можете да почерпите вдъхновение за всякакви подаръци– от слушалки, уреди за стилизиране на коса и луксозни чанти до бижута, ретро конзоли и колекционерски комикси.


Вижте някои от най-популярните подаръци и научете повече за тях в пътеводителя на eBay.


Pro-фесионално: Тази есен новият телефон на Apple прикова вниманието с нови подобрения на камерата, нощен режим на снимане и т.нар. slofie (селфи на забавен каданс) функция. В резултат от положителните отзиви от потребителите, iPhone 11 е най-желаният продукт в технологичната категория. Купувачите предпочитат Pro версията на този модел, който реализира 138% по-високи продажби от стандартния. 

- Сред другите предложения за ценителите на Apple са винтидж тениска с логото на компанията от 80-те и безжичните слушалки Apple Airpods 2.

Завръщането на конзолите: Ретро конзолите определено са на мода. Когато Nintendo отбеляза своята 130-а годишнина през септември, eBay регистрира средно по 2 продажби на минута на NintendoSwitchиNintendo 64. Конзолите N64 скочиха с 205% спрямо същия период на предходната година, което ги прави перфектен подарък за носталгично настроените милениъли. 

- Още подаръци за феновете на Nintendo: Nintendo Switch Lite, Pokémon Sword и Pokémon Shield

Джаджи за кухнята: След манията по смарт-тенджерите под налягане миналата година, през тази кулинарите предпочитат да добавят въздушен фритюрник към арсенала на своята кухня. Считано от октомври, те изпреварват с 61% продажбите на миналогодишния фаворит. 

- Най-желаният уред за любителите на кулинарни удоволствия е въздушният фритюрник Ninja 4 Quart

Hands-Free чантите: Малките чанти през рамо, чиито продажби са нараснали с 65% спрямо миналата година, са най-търсени в своята категория по празниците. Благодарение на „ефекта Мегън Маркъл“ например, продажбите на чантата през рамо с марка Strathberry, с която херцогинята на Съсекс се е появявала публично неведнъж, са нараснали с 300% през изминалата година. 

- Сред другите топ подаръци за повелителите на модните тенденции са колан-чантата на Gucci и малката Celine C.

G.O.A.T. (най-великите за всички времена): Майкъл Джордан продължава да е абсолютен шампион сред най-популярните спортисти, когато става дума за продажби на потници и маратонки. Неговото име се свързва с рекордни продажби на потници в eBay тази година, а култовите маратонки Air Jordan поразяват конкуренцията на други топ атлети със 171 процента. В празничния сезон най-търсени са класическите Air Jordan 1, от които на онлайн платформата през изминалата година са се продавали средно по 20 чифта на час. 

- Перфектни подаръци за истинските поклонници на Майкъл Джордан са още новите маратонки Air Jordan 2019 с ретро дизайн, както и автентичен NBA All Star потник от 1985 г. с автограф от баскетболната суперзвезда.


Приятели завинаги: 25 години след премиерата нa „Приятели“ манията по един от най-обичаните сериали се възражда, благодарение на носталгията на феновете. С официалното отбелязване на годишнината през септември продажбите на eBay нараснаха с 44%, а този сезон най-купуваният артикул, свързан със сериала, са тениските „Приятели“.

- Сред топ предложенията за подаръци са още декора на култовото кафене “Central Perk”, направен от LEGO, както и DVD колекция с всички сезони на сериала. 


Нека Силата бъде с нас: Мърчъндайзът, играчките и колекционерските предмети на „Междузвездни войни“ продължават да вълнуват феновете и този сезон. Само през 2019 г. година са се продали над 2 млн. артикули, свързани с една от най-популярните кино поредици, като около премиерата на сериала “The Mandalorian“ на Disney+ са се продали десетки хиляди колекционерски предмети с образа на Боба Фет.

- На най-сериозните фенове eBay вече предлага ексклузивното последно издание #75 от комикс поредицата StarWars.

Треска за перли: От фиби и обеци през чокъри до декорации за нокти - перлите продължават възхода си в света на аксесоарите.Хиляди артикули с перли са били закупени от eBay през изминалата година, а след една публична поява на топ-модела Джиджи Хадид с цветна тениска и перлено колие, продажбите са се увеличили с цели 21 процента.

- Още идеи за колекционерите на бижута: Перлени обици-халки Mizuki и цветно колие тип верига Louis Vuitton

„Като една от най-големите и най-динамичните търговски платформи в света, ние имаме възможност да наблюдаваме поведението на потребителите при пазаруване и да идентифицираме кои са най-търсените редки, ретро и модерни подаръци за празниците“, казва Сам Брайт - вицепрезидент и генералентърговски мениджърна eBay. „За 2019 г. наблюдаваме засилен интерес към носещите носталгия устройства и игри на Nintendo след 130-ата им годишнина тази година, към малките чанти през рамо, предпочитани от редица популярни личности и инфлуенсъри, както и към мултифункционалните кухненски уреди.”, категоричен е той.

За празниците eBay ще се погрижи да получите подаръка, който най-много сте искали! Възползвайте се от празничния пътеводител “Най-търсени“ на eBay, за да попълните списъка си с желания за Коледа. За повече информация посетете eBay.com и последвайте @eBay в Twitter, Instagram и Facebook.