Добричлии - грамотни и с отлични познания по правопис

Над 50% от участниците от Добрич в кампанията "Бъди грамотен" отговориха вярно на всички въпроси в теста по български език и правопис.

Добричлии - грамотни и с отлични познания по правопис

Добрич е третият град в страната след София и Пирдоп, в който гостува инициативата.


 

Около 800 човека изпробваха възможността да тестват знанията си. Трудността на въпросите бе съобразено с възрастта на участниците.

 

Оказа се, че добричлиии - както учениците, така и възрастните, са изключително грамотни. 

 

420 човека попълниха теста абсолютно безгрешно, което е над 50% от участниците. За сравнение в София успеваемостта бе около 30%.

 

За всички отговорили вярно на всички въпроси бяха осигурени награди. Сред отличниците по български език и правопис бе и репортерът на Добрич Онлайн. 

 

Организаторите на националната кампания "Бъди грамотен" Образователният портал Академика БГ отчетоха, че интересът на добричлии към събитието е бил огромен, а участниците от нашия град са показали отлични знания.

 

Съорганизатор на днешната проява бе Община Добрич.

 

Кампанията на  Академика БГ има за цел да поощри доброто владеене на българския книжовен език. 
 
Много бяха желаещите да тестват знанията си по български езикМного бяха желаещите да тестват знанията си по български език 
 
Три петокласнички от ХГ "Св. Св. Кирил и Методий" - Ема Маркова, Стефани Маринова и Наталия Милчева, отговориха вярно на всички въпроси и получиха наградиТри петокласнички от ХГ "Св. Св. Кирил и Методий" - Ема Маркова, Стефани Маринова и Наталия Милчева, отговориха вярно на всички въпроси и получиха награди 
 
gramoten2_600