2 български победи и загуба за Лиховцева на европейското по плажен тенис в Албена

В Албена днес започна европейското първенство по плажен тенис. Страната ни за първи път е домакин на форум от подобен ранг в набиращия все по-голяма популярност спорт.

2 български победи и загуба за Лиховцева на европейското по плажен тенис в Албена

При жените Лазарина Стефанова и Катина Симеонова победиха рускините Елизабета Маланичева и Наталия Тимофеева с 6-3 6-4. Загуби претърпяха другите ни две двойки. Полина Радева и Виргиния Трифонова отстъпиха с 6-2 6-1 от португалките Анна Нору и Катарина Пирес, а Катерина Генова и Йоанна Андреева отпаднаха след 3-6 1-6 от сестрите от Германия Линда и Таня Шарпф.

 

При мъжете Петър Кирилов и Росен Ненчев елиминираха португалците Рубен Ферейра и Бруно Полония с 6-3 6-3. Техни съперници в следващия кръг ще бъдат световните №1 Алесандро Калбучи и Лука Меликони.
Димитър Симеонов и Янаки Янакиев отстъпиха с 3-6 4-6 на италианците, състезаващи се за Сан Марино – Кристиян Ферарди и Уйлям Форселини. Мартин Георгиев и Иво Божилов загубиха с 0-6 0-6 от португалски тандем.

 

В първия ден падна и една от големите сензации. Рускинята Елена Лиховцева, която през 2002 и 2007 г. спечели титлите при смесените двойки в турнирите от Големия шлем в тениса -  Уимбълдън и Australian Open, допусна загуба заедно със своята съотборничка Мария Головизнина. Двете бяха отстранени от французойките Мануела Амиард и Аделе Салге с 6-2 7-5.

 

Шампионатът е организиран от БФТ и Европейската тенис асоциация. В първенството участват близо 130 участници, 34 играчи от които са от ТОП 100 на света. Срещите на копринения пясък в Албена се провеждат на 8 новоизградени игрища за плажен тенис на централния плаж.   

 

beach1_600

 

beach5_600